miljolare.on logo miljolare.no logo  
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Prosjekter > Piggsvin og grevling i Trondheim > Spør en forsker om piggsvin

Spør en forsker om piggsvin

Grevling- og piggsvinforsker Beate Strøm Johansen svarte på mange spørsmål om piggsvin og grevling i årene 1999-2001. Det er ikke lenger mulig å stille nye spørsmål, men her kan du lese noen av svarene fra Beate.

Men.......

Hei!!!

Oj Oj!!! må vi virkelig studere såååååååå lenge for og bli dyrlege???
Vi hadde sett for oss to år eller noe!!!
Men vi har jo ikke akkurat tengt og fange dyrene da!! Bar stelle litt med dem som er syke!! (piggsvinene). Og legge ut mat og drikke til dem!!
Men hvor i landet passer det best og lave denne farmen??
Men mens de andre studerer, kan vi andre lage museumet og sånt!! hva synes du??

Hilsen: Martine, Bertine, Emilie, Charlotte, Mina, og Annicken!!

E.C.M.M.A.O.B. (25.09.2000)

Hei igjen,
Hvis dere skal stelle med syke piggsvin så innebærer vel det at dere skal ha dem i fangenskap, og da må det diverse tillatelser til. Før dere laver piggsvinfarmen deres, så bør dere ha alle papirer i orden på at dere har lov til dette. Jeg er ikke sikker på hvor dere skal sende søknadene, men det vet sikkert distrikstveterinæren der dere bor. Jeg vil anta at både Forsøksdyrutvalget, Dyrevernnemnda og Direktoratet for naturforvaltning skal behandle saken. Rogaland og vestlandet forøvrig er det piggsvinrikeste området i Norge, så her er det kanskje størst sjanse til å treffe på syke piggsvin som trenger hjelp. Jeg synes ideen med å lage piggsvinmuseum er kjempegod, og det kan dere jo begynne å lage med en gang så sant det ikke innebærer å stenge inne levende piggsvin. Hva tenker dere å ha i museet?
Hilsen Beate.

Beate

Alle spørsmål og svar