miljolare.on logo miljolare.no logo  
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Forbruk, ressurser og fordeling > Din bit av jorden > Vis resultater > Din bit av jorden

Din bit av jorden


Deltaker:Vennesla videregående skoleDeltakerside
Område:Vennesla videregående skole (Vennesla, Agder)Områdeside
Dato:14.04.2016Andre datoer
Utført av:Even Bronebakk

Del 1. Sjekk årlig mengde kjøtt som spises

Steg 1: Finn klassens forbruk

Kjøttslag

KjøttslagAnt. ganger pr årAnt. gram pr gangAnt. kg pr årKornbehov i kg pr kg kjøttKornbehov i kg pr år
Storfe10515015.68.5132.6
Svin15.61502.344.710.99
Rein/elg/rådyr1.041500.15600
Blandingsprodukter521507.8646.8
Fjørfe10415015.6346.8
Sau/lam5.21500.7843.12
Totalt  42.276 240.31

Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvote

SpørsmålVerdiMålingsenhet
Antall elever som er med på undersøkelsen15Antall elever
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år100kg/år

Vurdering

SpørsmålSvar
Samlet vurdering av klassenspiser mer enn anbefalt

Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig forbruk

TiltakFordeler/ulemper
spis mer elg og rådyrbruker ikke korn di dør ut