|
 |
|
Din bit av jorden
Del 1. Sjekk årlig mengde kjøtt som spisesSteg 1: Finn klassens forbrukKjøttslagKjøttslag | Ant. ganger pr år | Ant. gram pr gang | Ant. kg pr år | Kornbehov i kg pr kg kjøtt | Kornbehov i kg pr år |
Storfe | 105 | 150 | 15.6 | 8.5 | 132.6 |
Svin | 15.6 | 150 | 2.34 | 4.7 | 10.99 |
Rein/elg/rådyr | 1.04 | 150 | 0.156 | 0 | 0 |
Blandingsprodukter | 52 | 150 | 7.8 | 6 | 46.8 |
Fjørfe | 104 | 150 | 15.6 | 3 | 46.8 |
Sau/lam | 5.2 | 150 | 0.78 | 4 | 3.12 |
Totalt | | | 42.276 | | 240.31 |
Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvoteSpørsmål | Verdi | Målingsenhet |
Antall elever som er med på undersøkelsen | 15 | Antall elever |
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år | 100 | kg/år |
VurderingSpørsmål | Svar |
Samlet vurdering av klassen | spiser mer enn anbefalt |
Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig forbrukTiltak | Fordeler/ulemper |
spis mer elg og rådyr | bruker ikke korn di dør ut |
|
|
 |
|