Hopp til hovedinnhold

Veiledning

Hver elev registrerer sin lunsj bare èn dag og benytter elevkoder for å logge inn. Hele klassen eller gruppen benytter samme elevkode. Dette gjør at data kobles til skolen men blir likevel anonymt.

En tilfeldig dag

Hver elev registrerer bare en lunsj. Dersom elevene selv legger inn data, er registreringen unnagjort på et kvarter. Resten av tiden kan brukes til å lære mer om næringsinnholdet i matvarene, og sammenligninger med hva elevene spiser på andre skoler.

Elevenes registrering

Elevene logger seg på ved hjelp av en kode som de får fra læreren. Lærere som er påmeldt kampanjen vil automatisk få tilsendt elevkoder. Det er også mulig å opprette elvkode selv, samme sted som lunsjen registeres. Ved hjelp av elevkoden kommer eleven direkte til skjemaet. Husk at det er viktig å registrere akkurat det man spiste, mat som låg i matboksen uten å bli spist skal ikke tas med. Alle lunsjregistreringer er anonyme, men skole og klassetrinn blir brukt i resultatvisningene.

Resultater

Når data er samlet inn, vil alle kunne se resultatet og sammenligne klassetrinn, geografisk og mer på resultatsidene.

Få med hele skolen!

Det er ekstra gøy for elevene å studere gode data fra egen skole. Dersom alle klassetrinn deltar, vil de få figurer over hvordan mat og drikke varierer med alder på egen skole. Og de kan sammenlikne skolen med andre skoler i kommunen, eller med gjennomsnittet for alle norske skoler. Vi anbefaler dessuten noen eksperimenter som kan gjennomføres i forbindelse med årets tema. beskrivelse og framgangsmåte finnes i bakgrunnsstoffet vårt.