miljolare.on logo miljolare.no logo  
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Aktiviteter > Deltakelse og demokrati > Finn ut hvordan globaliseringen påvirker oss

Aktivitet:

Finn ut hvordan globaliseringen påvirker oss

Globalisering er en prosess der verden blir stadig mer sammenvevd og der nasjonale grenser på mange områder er i ferd med å bli visket ut. Globaliseringen er en mangfolding prosess med økonomiske, polistiske, sosiale og kulturelle dimensjoner. Turisme, underholdning og Internett er eksempler på ”globaliserte” samfunnsområder der ungdom både deltar og påvirker.

Formål

Bidra til økt forståelse av globaliseringens innhold og konsekvenser og få erfaring med å formidle informasjon ved hjelp av ulike virkemidler.

Gjennomføring

Elevene skal kontakte to partiene og/eller organisasjoner og utfordre de til en "globaliseringsduell". På grunnlag av duellene og annen informasjon som eleven innhenter, lager de så en liste med fordeler og ulemper ved dagens globalisering.

Resultater

Resultatene fra arbeidet registreres inn i skjemaet. Slik kan man gjøre sammenligninger mellom hva ulike skoler har kommet fram til.


Valg for denne aktiviteten:

Les veiledning
Veiledningen inneholder detaljert veiledning og metodebeskrivelse til gjennomføring av aktiviteten som en del av undervisningen.

Legg inn data
Her logger deltakeren seg på for å registrere sine resultater i databasen.

Vis resultater
På resultatsidene kan alle se registrerte data for denne aktivitetene.

Bakgrunnsstoff
Artikler og lenker til bakgrunnstoff som er interessante for denne aktiviteten.