miljolare.on logo miljolare.no logo  
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Aktiviteter > Værsjekken

Værsjekken

20.-27. september 2009 er det igjen tid for værsjekk! Dette er fjerde året kampanjen går, siden den første gang startet under navnet Regnsjekken i 2006. I uke 39 inviteres både skoler og privatpersoner til å måle nedbør, temperatur og vind. Målingene registreres som i tidligere år her på miljolare.no. Husk at du også kan registrere målinger på våre nettsider hver eneste dag hele året.

Værsjekken

Nedbørmåler

Du får kjøpt en enkel nedbørsmåler på hagesentre, andre butikker og læremiddelfirma til ca 30-50 kroner. Du kan også lage en selv.

Mål hvor mye det regner

Alle meteorologiske stasjoner måler nedbør kl. 08:00 i sommertid (kl. 07:00 i normaltid). For å komme så nært som mulig dette tidspunktet lar vi deg rapportere nedbør målt tidligst kl. 05:00 og seinest kl. 09:00. Du leser av hvor mange millimeter nedbør som er samlet i måleren og tømmer den slik at den er klar for neste døgns måling.

Registrering av målinger

Værsjekken bruker aktiviteten Nedbørmåling under temaet Klima og luftkvalitet. Når du skal registrere nedbør starter du med å logge deg på og registrere eller velge det geografiske området du måler i. Deltakere som har vært med tidligere skal benytte samme brukernavn og passord som før. Du må også registrere nedbørmåleren(e) første gangen. For hver nedbørmåler og døgn fyller du ut tidsrommet for målingen og hvor mange millimeter nedbør du har målt. Husk at det også er viktig å registrere 0 mm nedbør dersom det ikke har regnet!

Noen har registrert nedbør hver dag siden september 2006. Som ny deltaker kan du derfor starte dine målinger allerede i dag!

Resultat av målingene

Se egne og andre målinger fra hele landet på resultatsidene i aktiviteten Nedbørmåling (Regnsjekken).

Nedbørmåler

Rapport fra Regnsjekken 2006 (pdf-fil)

Evalueringsrapport av Regnsjekken 2006 (pdf-fil)

Statistikk -Deltakere i "Værsjekken"

Lenker til klimaressurser på yr.no


met.no Forskningsdagene
Naturfagsenteret Miljøverndepartementet