|
 |
|
Spør meteorologen!
Denne spørrespalten er avsluttet men du kan fremdele søke i gamle spørsmål. Viser 49 til 58 av totalt 420 spørsmål
Polar klimaHei. Vi har prosjekt på skolen, og lurte på om du kunne forklart litt om polarklimaet, hvorfor det er polar klima.. N.N (04.02.2010) Svar:Hei!
Les om klima her:
http://no.wikipedia.org/wiki/Klima
Vennlig hilsen Ole Nielsen (08.02.2010)
Hei !Jeg har en oppgave i Geografi 1.VGS, der vi skal skrive om klima på et sted i Norge.. Jeg valgte Røros og jeg lurer på følgene:-Hvilke faktorer er med på å bestemme været/klimaet på Røros(selve tettstedet)? HVa er det som påvirker temperaturen der? håper spørsmålene ikke er for vanskelige. PÅ forhånd takk. M.L. (11.01.2010) Svar:Hei!
det er vel meningen at du selv skal løse oppgaven, ikke jeg?
Les om Norges klima her:
http://met.no/Klima/Natidsklima/?module=Articles;action=ArticleFolder.publicOpenFolder;ID=639
Sett hele adressen på en linje i søkemotoren.
Her får du noen tips om forholdene på Røros.
Vennlig hilsen Ole Nielsen (12.01.2010)
MeteorologHei! jeg lurte på om meteorologstudier inneberer mye fysikk. Jeg er veldig interesert i meteorologi, men fysikk er ikke det sterkeste faget mitt. Jeg ligger karaktermessig på en 4 eller 3. Er litt redd for at det er mye meteorologi som baserer seg på kappitlene om krefter, bevegelse og energi, som jeg synes er de vanskeligste kapitlene. Jeg lurer også på hvordan du bruker fysikk i arbeidet ditt? M. (10.01.2010) Svar:Ja, det er mye matematikk og fysikk som skal læres for å kunne bli meteorolog.
Les mer her:
http://met.no/Ledige_stillinger/Hvordan_bli_meteorolog/
vennlig hilsen Ole Nielsen (12.01.2010)
SnøbygerHei:)
hvordan dannes snø? på skolen lærer vi at det er regndråper som fryser til is, smelter sammen med flere vannmolekyler og detter ned mot jordoverflaten når den blir stor nok. men jeg har hørt en gang at snø er noe helt annet en vann/regn, og at de har ulike årsaker? er dette riktig?:p T. (12.01.2010) Svar:Hei, Thea!
den første "spiren" til et snøkrystall er at noe av vannet i en vanndråpe fryser til is. Isen vokser inne i dråpen og til slutt er hele vanndråpen blitt til et lite iskorn. Så vokser kornet ved at vanndamp slår seg ned på overflaten og at kornet kolliderer med andre vanndråper og iskrystaller. De minste snøkornene er så lette at de kan holde seg svevende i lang tid før de blir så store og tunge at de faller ned til jordoverflaten.
Mer om snø: http://metlex.met.no/wiki/Sn%C3%B8
Vennlig hilsen Ole Nielsen (12.01.2010)
49 - 58 av 420
|
|
 |
|