miljolare.on logo miljolare.no logo  
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Prosjekter > Karlsvika > Et eksempel på bærekraftig kystkultur

Et eksempel på bærekraftig kystkultur

For å vise sammenhengen mellom en bærekraftig bruk av naturressursene i Vestfoldkommunen og en videreføring av den lokale kystkulturen kan vi bruke det tradisjonsrike kystfisket.

Eksempelvis skal elevene lage to middagsretter:

  • Fiskepinner, poteter fra Kypros, frossen grønnsaksblanding og Gøy-saft.
  • Sei, poteter og gulrøtter fra Vestfold, hjemmelaget ripssaft.

Etterpå skal menyvalgets fordeler og ulemper undersøkes: Transport, helse, livskvalitet, kultur, kontakt mellom generasjoner, forbruksmønster etc. blir stikkord i denne oppgaven for de største elevene i barneskolen og på ungdomstrinnet.

(Fritt etter MIK NYTT nr 3/96. Bærekraftig lokalsamfunn/Lokal agenda 21. Steigen.)