miljolare.on logo miljolare.no logo  
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Om nettverket > Legge inn bilder i databasen

Legge inn bilder i databasen

Foto, kart og tegninger er svært verdifull dokumentasjon av undersøkelsene. Du kan legge inn bilder til alle aktivitetene i nettverket. I tillegg kan du legge inn bilder som illustrasjon til det undersøkte området

Bildet må være en fil
Før du kan sende inn bildet må det ligge som en fil på den maskinen du bruker når du sender inn data. Bruker du digitalt kamera er bildene allerede en fil, vanlige foto, tegninger og kart kan skannes og lagres som en fil. Bilder som skal vises på nettsider må ha ett av disse formatene:
.gif
.jpg
.png

Overføre billedfila til databasen
På samme måte som de vanlige registreringene, legges også bildene inn via en nettside. Siden inneholder et felt der du velger hvor på maskinen din filen ligger og hva den heter. Når du har valgt den filen du vil legge inn, trykker du på "send"-knappen. Da blir bildet lagt på plass i databasen, og blir vist fram sammen med de andre registreringene skolen har gjort.

TIPS
Noen nettlesere viser bare html-filer når du blar deg rundt i katalogene for å velge den fila du skal sende inn. Hvis du ikke finner fila der du lagret den, velger du "vis alle filtyper", så dukker den gjerne opp!