miljolare.on logo miljolare.no logo
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Områdefotoalbum

Områdefotoalbum

Til hjelpesentralen

Du kan registrera bilete til ein aktivitet (sjå hovudhjelpesida), men du kan òg oppretta eit eige fotoalbum for kvart område.

Opprette områdefotoalbum

Området må vera registrert (sjå her for registrering av nytt område)

1. Gå til http://miljolare.no/data/inn/
  2. Logg inn
  3. Under "Hovedvalg" klikk på "Rediger områder"
  4. Vel det aktuelle området.
  5. Under "Bilder", klikk på " Legg inn bilder og kommentarer".
  6. Alt unntatt Bilde-feltet er sjølvforklarande så eg konsenterer meg om dette, og antar at du ordnar resten på eige hand:
    1. Klikk på knappen til høgre i tabellraden som byrjar med Bilde. (Kva som står på knappen varierer med kva internettprogram du har og om det er norsk eller engelsk versjon - Browse/Velg/Choose....). Du får då opp eit lite vindauga der du leitar deg fram til katalogen med bileta og velgjer det fyrste biletet du skal sende inn, og klikker på open.
    2. Fyll ut resten av felta, og klikk på "Registrer" nede på sida.
    3. Viss alt gjekk bra, fekk du kvitteringen "Album oppdatert". Du får òg opp ei lita utgåve av innsendt bilete, med nokre redigeringsval tilkopla biletet, samt lenke til å leggje inn neste bilete.
    4. Gjenta innlegging av bilete til alle bileta er lagt inn.
    5. Du har visse val for å justera bilete og album. Når du er på sida som viser alle bileta du har lagt inn i albumet, så kan du:
      • For kvart bilete du har lagt inn kan du snu biletet t.d. 90 grader. Klikk på Rediger-knappen ved sida av det aktuelle biletet. Velg ynskja Orientering.
      • Du kan redigera informasjonen til kvart bilete (Klikk på Rediger),
      • Du kan eventuelt slette bilete (klikk på Slett bilde).
      • Dersom du har lagt inn to eller fleire bilete, får du på oversikten over alle bileta moglegheit til å endra rekkjefølgjen (knappane flytt opp/flytt ned).

Redigera tidlegare registrert områdefotoalbum

Du har to moglegheiter:

• Du kan enten fylgje samme framgangsmåte som over, men lenka i punkt 5 har no endra seg til å heite "Rediger områdealbum", og punkt 6 kjem fyrst opp når du klikkar på lenka "Registrer nytt bilde" på albumredigeringssida.
  • eller du kan fylgje punkt 1 og 2 over, men så klikke på "Rediger album"

Har du spørsmål, send ein epost til post@miljolare.no.