Hopp til hovedinnhold

Mer om kampanjen

Kampanjen vil bestå av to deler - et spørreskjema og en duft- og smakstest. Utstyr blir sendt gratis til alle skoler som melder seg på, men vær rask - antall er begrenset!. En tilsvarende undersøkelse vll skje samtidig i danmark.

Spørreskjema

For å kunne sammenlikne og analysere resultatene fra smakstestene vil forskerne vite litt om elevene som har smakt og luktet. Elevene skal derfor svare på spørsmål om hva slags mat de liker og hva de synes om å smake på ny og ukjent mat.

Duft- og smakstest

I dette eksperimentet skal elevene smake og lukte på tilsendte prøver, og svare på spørsmål om prøvene. Dere får tilsendt forsøkssett som inneholder det dere trenger for å gjennomføre eksperimentet. Siden elevene ikke skal vite hva de smaker og lukter på, er dette hemmelig for alle bortsett fra læreren.

Både norske og danske elever deltar

I år samarbeider vi med det danske MasseEksperimentet og både norske og danske skolelever kan delta. Nofima er faglig samarbeidspartner for Forskningskampanjen i Norge, mens forskere ved Københavns Universitet har det faglige ansvaret i Danmark. Kampanjen foregår i ukene rundt Forskningsdagene som er fra 16. – 27. september

Påmelding

Det dessverre ikke lengre mulig å melde seg på kampanjen lengre.