miljolare.on logo miljolare.no logo  
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Aktiviteter > Registreringveileder for CO2 på skoleveien

Registreringveileder for CO2 på skoleveien

1. Velg en dag og la elevene notere hvilket transportmiddel de brukte til skolen denne dagen. Mål lengden på skoleveien. Registrer bare en retning, ikke begge veier.

2. Når dere er klare for å registrere resultatene, logger du deg inn ved å gå til aktivitetsforsiden og velge 'Legg inn data'. Hvis du ikke har passord, bestiller du dette ved å velge 'Ny deltaker' i stedet for å logge deg inn. Du vil da få en epost med passord i løpet av en dag eller to. Når du er pålogget, velger du et område eller oppretter et nytt område som undersøkelsene skal koples til. Følg så anvisningene for å lage en klassekode, og gi denne koden til elevene (en kode per klasse/elevgruppe).

3. Elevene følger den samme Legg inn data-lenken, men i stedet for å logge seg på, følger elevene lenken 'Gå til elevskjema'. Elevene velger skolen sin og skriver inn klassekoden som læreren har opprettet for denne klassen.

Hver elev fyller ut ett skjema. Når elevene trykker på knappen 'Registrer', sendes skjemaet til læreren som opprettet klassekoden. Neste gang du som lærer logger deg inn og velger det aktuelle området, vil du få fram elevenes registreringer ved å klikke på den aktuelle klassekoden.

4. Du kan nå se over elevenes registreringer og godkjenne. Hvis dere finner feil, ber dere elevene poste på nytt. Du godkjenner skjema ved å hake av i relevant kolonnefelt og så klikke 'Send godkjente skjema'. Nye elevskjema kan tilføyes ved å godkjenne flere skjema neste gang du logger deg på.

5. Resultatene er nå synlige på miljolare.no.

Gå tilbake til Lærerveiledningen