Art: Løvsanger (Phylloscopus trochilus)
Lyd
© Frode Falkenberg
Andre navn
- Lauvsanger på norsk
- Willow Warbler på engelsk
- Løvsanger på dansk
- Laufsöngvari på islandsk
- Rievssatcizaš på nordsamisk
- Lövsångare på svensk
- Fitis på tysk
Om løvsanger
Kjennetegn: Løvsanger har en myk fløytende og melodisk sang.
Utbredelse: Løvsangeren er mest tallrik i løvskog men finnes over hele landet i ulike habitater fra kystøyer til vierbeltet på fjellet. Løvsangeren er trolig vår mest tallrike spurvefugl.
Forflytninger: Den ankommer hekkeplassen i slutten av april/i løpet av mai og trekker i august-september til tropisk Afrika.
Hekkebiologi: Løvsanger legger 6-7 egg i et kulerundt reir som regel plassert godt skjult på bakken. Etter klekking mates ungene i reiret 13-14 dager, og i 10-12 dager utenfor reiret. Løvsangeren kan ha to reir i løpet av sesongen.
Systematikk
| Kategori | Vitenskapelig navn | Norsk navn |
|---|---|---|
| Rike | Dyreriket | |
| Rekke | Ryggstrengdyr | |
| Underrekke | Virveldyr | |
| Klasse | Fugler | |
| Orden | Spurvefugler | |
| Familie | Bladsangerfamilien | |
| Slekt | Bladsangere | |
| Art | Phylloscopus trochilus | Løvsanger |
I samme slekt:
- Blekbrynsanger (P. humei)
- Brunsanger (P. fuscatus)
- Bøksanger (P. sibilatrix)
- Eikesanger (P. bonelli)
- Fuglekongesanger (P. proregulus)
- Furusanger (P. orientalis)
- Gransanger (P. collybita)
- Gulbrynsanger (P. inornatus)
- Lappsanger (P. borealis)
- Ospesanger (P. plumbeitarsus)
- Viersanger (P. schwarzi)
- Østkronsanger (P. coronatus)
- Østsanger (P. trochiloides)



