Miljolare.no

Art: Snøspurv (Plectrophenax nivalis)

Snøspurv (Plectrophenax nivalis)
Opphavsrett: Frode Falkenberg

Snøspurven hekker i høyfjellet over det meste av landet, og på Svalbard og Jan Mayen også ved kysten. Hekkeområdene er gjerne preget blokkmark og ur med skrinn vegetasjon. Snøspurven ankommer hekkeplassen tidlig i april-mai. Sangen er en vakker fløytetrille, og i juni legges 5-6 egg som ruges i 12-13 døgn. Ungene mates i reiret i 10-12 dager og utenfor reiret tilsvarende lenge.

Andre navn: snøsporv

Engelsk navn: Snow bunting

Lyd:


Lyd fra snøspurv © Alberto Masi

Systematikk:

RikeDyreriket (Animalia)
Rekke Ryggstrengdyr (Chordata)
Underrekke  Virveldyr (Vertebrata)
Klasse   Fugler (Aves)
Orden    Spurvefugler (Passeriformes)
Familie     Buskspurvfamilien (Emberizidae)
Slekt      Plectrophenax
Art       Snøspurv (Plectrophenax nivalis)