Den siste torsdagen i august hvert år arrangeres Biodagen, der skoler over hele landet inviteres til å registrere planter og dyr der de bor. Biodagen arrangeres for første gang 25. august 2005. Gå på oppdagelsesferd og finn ut hvilket biologiske mangfold du kan finne akkurat der du bor denne dagen. Observasjonene registreres i en av disse aktivitetene på nettstedet miljolare.no:


Aktiviteter


 

Spesialoppdrag 2005: Iberiaskogsneglen

Siden siste halvdel av 1900-tallet har iberiaskogsneglen (også kalt brunsnegl) spredt seg nordover i Europa med menneskelig hjelp, først og fremst med importert jord og plantemateriale. Så seint som i 1988 ble den for første gang påvist i Norge. Sneglene forårsaker store skader på blant annet på grønnsaker, korn, poteter og prydplanter. Årets spesialoppdrag på Biodagen er å kartlegge den norske utbredelsen til iberiaskogsneglen. Vi vet at den har passert Trondheimsfjorden. Finnes den i Nordland? Og hvordan er egentlig situasjonen i Sør-Norge?

Les mer


Kontakt

Har du spørsmål om Biodagen eller ønsker tips om hvilke aktiviteter som passer dere? Ta kontakt med Frode Falkenberg på e-post: frode.falkenberg@skolelab.uib.no eller ring han på 55 58 22 25.

Har du problemer med å finne ut hvilken art du har funnet? Last opp et bilde, og vi hjelper deg med å finne ut hva det er.

 

Resultater

Resultater fra fjorårets biodagperiode 18. august til 1. september 2005:




Biodagen arrangeres av skolelaboratoriene i Norge og miljolare.no