miljolare.on logo miljolare.no logo  
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Vis resultater > Områder > Esso-skogen

Område: Esso-skogen

Områdetypekyst, skog
Kommune (fylke)Tønsberg (Vestfold)
Reg. dato27.06.2007
BeskrivelseOmrådet er fredet av Fylkeskommunen og eid av Esso Slagentangen raffineri. Området ligger i nær tilknytning til Karlsvika friområde.
kart
UTM 6576941 nord, 586538 øst, sone 32

Stasjoner

Området er delt inn i 2 stasjoner (registreringsenheter).

EnhetsnummerNavnBeskrivelse
1Gravrøys fra jernalderenGravrøysa ligger ca. 50 meter fra vannkanten, trolig helt nede ved kanten fra tidligere. Den består av store og små rundsteiner kastet opp i en stor røys. I midten lå ofte den døde nede i en kisteformet hulrom med oppsatte, flate steinheller rundt. Disse ble senere gjerne gravd opp og brukt i husbygging, pga. sin praktiske form. Gravplyndrere har søkt i slike graver etter "skatter", men pga. fuktighet og mye lufttilstrømming blir det meste fort tært bort. Denne røysa har en typisk uthuling på midten etter utgravingsforsøk. Ingen kan si med sikkerhet om det kan ligge noen i røysa, som har tålt "tidens tann".
2Gravrøys fra jernalderenGravrøysa ligger ca. 50 meter fra vannkanten, trolig helt nede ved kanten fra tidligere. Den består av store og små rundsteiner kastet opp i en stor røys. I midten lå ofte den døde nede i en kisteformet hulrom med oppsatte, flate steinheller rundt. Disse ble senere gjerne gravd opp og brukt i husbygging, pga. sin praktiske form. Gravplyndrere har søkt i slike graver etter "skatter", men pga. fuktighet og mye lufttilstrømming blir det meste fort tært bort. Denne røysa har en typisk uthuling på midten etter utgravingsforsøk. Ingen kan si med sikkerhet om det kan ligge noen i røysa, som har tålt "tidens tann".

Registreringer i området

Velg aktiviteten for å se registrerte data.

Alle undersøkelser er utført av Elihu Kristne grunnskole

AktivitetÅrAntall
Rydd et kulturminne2007-20082