Miljolare.no

Spørsmål og svar

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Oversikt registreringer over år

Hei!
Etter omlegging av sidene , finner jeg ikke min oversikt over registreringer jeg har gjort disse årene jeg har deltatt. For meg er det dette som er interessent å følge med på.

Magni Breivik ved Alta oppvekstkontor (02.04.2014 09:52)

Hei. Jeg er usikker på om denne har blitt besvart. her er i alle fall samlesiden deres: http://www.miljolare.no/aktiviteter/pnc/resultater/?d_id=1792

Bruk fanene for å se de forskjellige vårtegnenes resultatsider for Alta oppvekstkontor.

Frode Falkenberg (17.09.2014 12:09)


Lenke

Hva menes med nordkalotten?

Hvor langt sør går Nordkalotten? Hvilke land inngår?

Anonym (10.06.2013 14:23)

Hei. Nordkalotten er et geografisk område i det nordvestre hjørnet av Europas fastland. Som en enkel geografisk beskrivelse kan man si at Nordkalotten er det arktiske området av Norge, Sverige, Finland og de nordvestre delene av Russland. Man kan også si at Nordkalotten er den nordligste delen av Fennoskandia.
Området strekker seg fra Norskehavet og Bodø i vest og sørøstover gjennom nordområdene i Norge og Sverige ned til Umeå ved vestkysten av Bottenviken, videre sørøstover til Vasa i vestre Finland langs østkysten av Bottenviken, og videre østover gjennom Finland mot grensen til Russland og de sørøstre delene av Karelen, videre nordover langs Karelens østgrense og Kolahalvøya, til sørbredden Barentshavet og innløpet til Kvitsjøen.
Overstående grensebeskrivelse er ikke fast, siden begrepet Nordkalotten kan variere i utstrekning mot sør. I noen beskrivelser går sørgrensen mye lenger mot nord, ofte med den nordligste delen av Bottenviken som sørgrense.

Men i PNC så bruker vi grensen mot sør langs breddegraden som går gjennom Bottenviken.( ca 65 N). Området i PNC som prosjekt tar bare med seg Finnmark fylke, Lappland «region/fylke» i Finland og Murmansk Oblast (fylke).

Maria Goreva (17.06.2013 13:10)