Skjema

Skjema

Dette skjemaet kan du ta utskrift av og bruke når du jobber med aktiviteten.Når du er klar til å legge informasjonen inn i databasen, går du til registrer data.

Registrer elevgruppens totale forbrukstall for de ulike produktene, samt forslag til tiltak i skjemaene. Gruppens gjennomsnittsbruk blir beregnet automatisk. Her er det mulig å sammenlikne forbruksnivået med andre skoler, samt sammenlikne forslagene til tiltak.

 

Del 1: Sjekk årlig mengde kjøtt som spises

Steg 1: Finn klassens forbruk
Kjøttslag Ant. ganger
pr år
Ant. gram
pr gang
Ant. kg
pr år
Kornbehov i
kg pr kg kjøtt
Kornbehov i
kg pr år
Storfe     
Svin     
Sau/lam     
Rein/elg/rådyr     
Fjørfe     
Blandingsprodukter     
Totalt forbruk          

Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvote
Antall elever som er med på undersøkelsen  
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år.                     kg.
Samlet vurdering av klassen





Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig kjøtt-/kornforbruk:
Tiltak 1



Fordeler og ulemper



Tiltak 2



Fordeler og ulemper



Tiltak 3



Fordeler og ulemper



Tiltak 4



Fordeler og ulemper



Tiltak 5



Fordeler og ulemper



 

Del 2: Sjekk årlig innkjøp av bomull- og ullklær

Steg 1: Finn klassens forbruk
Stofftype: Bomull
Plagg Antall Vekt pr. stk. (g) Total vekt gram
Dongeribukse   
Bomullsbukse   
Skjørt   
Kjole   
T-skjorte   
Tykk genser   
Tynn genser   
Ytterjakke   
Undertøy   
Sokk   
Totalt vekt  
 
Stofftype: Ull
Plagg Antall Vekt pr. stk. (g) Total vekt gram
Bukse   
Skjørt   
Tykk genser   
Tynn genser   
Ytterjakke   
Undertøy   
Sokk   
Totalt vekt  


Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvote
Antall elever som er med på undersøkelsen  
Elevenes gjennomsnittlige bomullforbruk per år                     kg.
Elevenes gjennomsnittlige ullforbruk per år                     kg.
Samlet vurdering av klassen





Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig bomull-/ullforbruk:
Tiltak 1



Fordeler og ulemper



Tiltak 2



Fordeler og ulemper



Tiltak 3



Fordeler og ulemper



Tiltak 4



Fordeler og ulemper



Tiltak 5



Fordeler og ulemper



 

Del 3: Sjekk årlig utslipp av CO2 fra reiser

Steg 1: Finn klassens forbruk
Transportmiddel Ant. ganger
pr år
Reiselengde
(km)
CO2-uslipp/
pass.km.(g)
CO2-utslipp
årlig (kg)
Bil    
Buss    
Båt    
Fly    
Tog    
Sykkel    
Gange    
Totalt forbruk        

Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvote
Antall elever som er med på undersøkelsen  
Elevenes gjennomsnittlige CO2-forbruk per år.                     kg.
Samlet vurdering av klassen





Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig kjøtt-/kornforbruk:
Tiltak 1



Fordeler og ulemper



Tiltak 2



Fordeler og ulemper



Tiltak 3



Fordeler og ulemper



Tiltak 4



Fordeler og ulemper



Tiltak 5



Fordeler og ulemper